Dragter efter periode

Her finder du dragterne sorteret efter den periode, som de er historisk korrekte for. 

Der er både dragter i historisk korrekte materialer, og billigere dragter i moderne materialer. Hvad der er det rigtige valg for dig, kommer an på, hvad du skal bruge dragten til.

Dragter efter periode Der er 1 produkt.

Underkategorier

 • Fantasy

  Gennem film og tv støder vi hvert år på hundredevis af fortolkninger af historiske dragter. 

  Ofte forbinder vi helt automatisk filmens kostumer med den historiske periode, hvor filmen foregår. Men det er sjældent, at historisk korrekthed er et direkte mål for filmproducenterne og ofte stemmer filmkostumerne ikke overens med en historikers opfattelse af, hvordan man virkelig gik klædt. 

  I denne kategori finder du de dragter, som mange opfatter som historiske, selvom de i virkeligheden ikke er det. - Og også de dragter, hvor vi endnu ikke har fundet dokumentation for deres historiske eksistens. 

  Disse dragter er passende til udklædning, kostumefester, nogle live rollespil og begivenheder, hvor historisk korrekthed ikke er højeste prioritet.

 • Jernaldertøj

  Hvad er 100% korrekt for jernalderen?

  Materialer: Især uld, nælde, hør

  Syninger: Håndsyede - inden for reenactment godtager mange grupper dog usynlige eller skjulte maskinsyninger. 

  Farver: I jernalderen var det meget moderne at væve tern og striber, og det var helt nyt, at man kunne farve tøjet. Derfor er jernaldertøj ofte ternet i mange farver.

  Vi ved rigtig meget om jernalderens tøj, fordi det i den tidlige jernalder hændte, at man ofrede mennesker til guderne ved at slå dem ihjel og nedsænke dem i en mose. Man troede nemlig, at moserne var en slags genvej til gudeverdenen.
  Heldigvis bevarer mosevand mennesker og tøj rigtig godt, og derfor har vi hele stadig i dag hele dragter fra jernalderen. Det er disse dragter, samt periodens afbildninger af påklædte personer, som dragterne her er baseret på.

 • Vikingetøj

  Vikingetiden er en af de perioder, hvor vi ved allermindst om dragterne. I gravene er de bevarede rester af vikingetøjet oftest kun af frimærkestørrelse, men alligevel kan vi sammensætte meget ved at sammenligne de mange små stykker tøj fra gravene med vikingernes afbildninger af påklædte mennesker.

  Samlet giver puslespillet et billede af vikingemænd, der gik med lange bukser, skjorter, kofter i hofte- eller knælængde og kapper og hætter som overtøj.

  Vikingekvinderne gik med lange kjoler og nogle gange selekjoler med skulderstropper og sjaler som overtøj.

  Vikingetøj var typisk fremstillet af uld og hør.

  Bemærk, vi har også vikingetøj, der er korrekt i udseende men fremstillet i bomuld. Det er godt til skoletemaer, udklædning, rollespil og andre events, hvor udseende og pris har højere prioritet end valget af det korrekte materiale.

  Skal du på vikingemarked eller arbejder du som frivillig på museer med levende historie, så anbefaler vi på det stærkeste, at du vælger vores produkter i 100% hør og uld og med håndsyede afslutninger.

 • Middelaldertøj

  Fra middelalderen har vi et væld af dragtinformationer i form af kalkmalerier, illustrationer i bøger, malerier og ikke mindst bevarede dragter, hvoraf der også er et større udvalg end fra de tidligere perioder. 

  Derudover har vi også en række heldigt bevarede, originale middelalderdragter, som gør at man kan studere syteknikker og stoftyper. 

  Middelaldertøj er en bred betegnelse, da perioden spænder ca. 500 år. Herunder kan du se alle de dragter, der i udseende passer til middelalderen. 

  Kvinderne bar typisk en underkjole og mindst én overkjole. Endvidere bar kvinder ofte slør eller anden tildækning af håret. En middelalderkjole har typisk rundet halsudskæring og kan have snører enten på ryggen eller på forsiden - men ikke altid. Nogle middelalderkjoler er også uden snører.

  Mændene bar skjorter eller kofter på overkroppen og bukser eller hoser på underkroppen - alt efter den specifikke periode. Men bare rolig, vi skriver under hver enkelt vare, hvilken tidsperiode, den er korrekt for.

 • Tøj fra 1800-tallet
 • Tøj fra 1900-tallet
Viser 1 - 1 af 1 vare
Viser 1 - 1 af 1 vare